Pitanja o epilaciji

Koliko vrsta depilacija postoje?

Postoje 2 vrste epilacije:

1. Laserska epilacija – Najmoderniji metod, trajno uklanja dlake! (Ovu vrstu epilacije nudimo u našem salonu).
2. Svetlosna – IPL metoda

IPL aparat NEMA MOGUĆNOST da trajno ukloni dlačice, već ih samo uspavljuje!

Budite svesni da 90% salona reklamira i koristi aparate sa IPL tehnologijom.

Ljudi koji nisu upoznati sa razlikom izmedju IPL aparata i pravog medicinskog lasera, su nakon POKUŠAJA da trajno uklone dlačice (u salonima koji imaju IPL aparat) doživeli veliko razočarenje i stekli pogrešan utisak da je epilacija prevara.

Epilacija nije prevara, samo treba dobro znati razliku i mogućnost izmedju Laserske epilacije i IPL epilacije.

Kako se pripremiti za tretman laserske epilacije?

Priprema za prvi tretman sastoji se iz ne čupanja dlake tokom tri do četiri nedelje pre dolaska na epilaciju. Nikako ih ne treba čupati voskom ili pincetom. Za to vreme možete koristiti kreme za depilaciju, makazice ili brijač,
a za uspešnu lasersku epilaciju dovoljno je da se vidi
samo jedan milimetar dlake.

Takođe, pre tretmana laserom, kožu ne treba izlagati solarijumu, niti direktnom suncu dve do tri nedelje. Na epilaciju je potrebno doći sa prirodnom bojom kože.

Koliko tretmana je potrebno i šta se događa nakon laserske epilacije?

Broj tretmana trajne epilacije je individualan i kod svakog klijenta se razlikuje, a pre svega zavisi od kvaliteta dlake i obojenosti kože. Tri tretmana epilacije su poželjna ali najčešće je taj broj od četiri do šest tretmana. Svakim tretmanom gubi se prosečno jedna četvrtina tretiranih dlačica. Napominjemo da je uspešnost svake epilacije individualna. Ukoliko kod klijenta postoji neki hormonski poremećaj epilacija je manje uspešna.

Nakon tretmana laserske epilacije koža bude blago crvena i ponekad blago otečena u narednih nekoliko sati, obično su u pitanju dva do tri, a najviše 24 sata. Nakon tretmana potrebno je izbegavati nanošenje hemijskih supstanci direktno na kožu (pomade, kreme, dezodoransi, parfemi, kozmetičke maske itd.), prati kožu samo blagim sapunom i mehanički ne iritirati tretirano područje 24 sata nakon epilacije.

Takođe, nakon tretmana, veoma je važno ne izlagati se sunčevim zracima i ne odlaziti u solarijum.

Da li je trajna laserska epilacija bolna?

Prilikom trajne laserske epilacije bol postoji u trenutku
kada zrak pogodi koren dlake. Tokom tretmana se oseća peckanje tamo gde je gustina folikula veća. Ukoliko je klijent preosetljiv, na kožu se nanosi anestetik u obliku kreme. Na taj način, epilacija praktično postaje bezbolna.

Naš “Mediostar Next” diodni laser spada u grupu aparata najkomfornijih za klijenta, obzirom na to da poseduje posebnu tehnologiju hlađenja kože kriogenom neposredno pre ispaljivanja laserskog zraka.

Da li je laserska epilacija bezbedna i koji su mogući neželjeni efekti epilacije?

Laserska epilacija potpuno je bezbedna ukoliko se tretman izvodi laserom koji je specijalizovan samo za epilaciju. Fiksna talasna dužina laserskog zraka omogućava bezbednost svih okolnih struktura kože kao i zadržavanje zraka samo u pigmentu dlake. Naš diodni laser “Mediostar Next” pre svakog emitovanja laserskog snopa ohladi površne slojeve kože sprečavajući na taj način njihovo moguće oštećenje. Ovom metodom se ne mogu tretirati predeli oko očiju, mladeži i tetovaže. Laserska epilacija nije pogodna za trudnice, epileptičare i osobe sa pejsmejkerom.

Mogući neželjeni efekti laserske epilacije su crvenilo tretirane regije i eventualni otok tokom 15 minuta do dva dana nakon tretmana. Ukoliko je koža sveže osunčana mogu se pojaviti i tamnije fleke, koje perzistiraju i do nekoliko meseci. Navedene promene su retke i potpuno prolazne. Svega negde oko dva procenta populacije ne reaguje na tretmane očekivano. Treba imati u vidu da su laseri veoma moćni aparati i u slučaju da se neadekvatno primenjuju ili ukoliko njima rukuje nestručna osoba, kao posledice se mogu javiti teške opekotine, hipopigmentacije i trajni ožiljci.

Postoji li razlika između tretmana diodnim laserom i tretmana IPL aparatom?

Razlika je veoma velika, posebno u potrebnom broju tretmana epilacije i u mogućim neželjenim efektima
kada se koristi IPL aparat (Intense Pulse Light) i kada
se koristi pravi medicinski laser koji je puno bolji.

Svakako da aparat sam po sebi nije dovoljan za uspešan tretman. Za uspešnu lasersku epilaciju neophodni su obučenost i iskustvo kozmetičara koji obavlja istu. Od iskustva i znanja osobe koja vrši epilaciju i od kvaliteta aparata zavisi i broj, a i uspeh samih tretmana.