Trajna diodna laserska epilacija

Trajna laserska epilacija – kozmetički salon “Sunce DN” Novi Sad

Laserska epilacija je inovativna i uspešna metoda kojom se trajno možete rešiti neželjenih dlaka sa gotovo svih površina na telu. Trajnoj laserskoj epilaciji jednako se mogu podvrgnuti i žene i muškarci. Laserska epilacija je metoda trajnog uklanjanja dlačica pri kojoj svetlost emituje laserska sonda koja se blagim pritiskom oslanja na tretirano područje. Tamni pigment apsorbuje svetlost i pretvara je u toplotu. Terapijsko delovanje se zasniva na toplotnom uništavanju folikula dlake. Tamne dlačice sadrže mnogo pigmenta i takva dlaka se jako zagreje. Nastala toplota se prenosi na zidove i dno korena dlake koji se time sagori i prestane da funkcioniše. Tretmani laserskog uklanjanja dlaka u potpunosti su bezbedni i uspešni.

Zahvaljujući najsavremenijoj tehnologiji danas se mogu bezbedno tretirati svi tipovi kože, čak i najosetljivija koža, kao i svetlije dlake što ranije nije bilo moguće. Koža posle tretmana ostaje nepromenjena, bez neželjenih pigmentacija i ožiljaka pa se samim tim laserska epilacija nameće kao pravi izbor u odnosu na elektrolizu i druge metode koje oštećuju kožu i ostavljaju nuspojave. Za razliku od drugih metoda, kao npr. depilacija voskom, depilacionim kremama, brijanjem, koje daju privremene i kratkotrajne efekte, laserska epilacija je metoda koja pruža brze i trajne rezultate. Epilacija laserom je trenutno najbrži i najbolji način trajne epilacije, tj. trajnog uklanjanja neželjenih dlačica. Radi se o bezazlenom antialergijskom i bezbolnom metodu kojii ne ostećuje kožu.

Laserska epilacija je pametan izbor i kod osoba koje imaju problem sa uraslim dlakama, kako na licu tako i na telu. Problem uraslih dlaka često je ne samo estetski već i zdravstveni problem, jer dolazi do upalnih procesa koji mogu biti izuzetno bolni. U slučaju uraslih dlaka laserska epilacija je jedina delotvorna i maksimalno uspešna metoda. Neželjene dlake su zajednički problem i muškaraca i žena i vrlo često mogu biti uzrok frustraciji i iskompleksiranosti. Laserska epilacija je brzo, sigurno i uspešno rešenje za sve neželjene dlake. Našim Mediostar Next diodnim laserom moguć je tretman na svim tipovima kože, od 1 do 6, tokom cele godine.

Kozmetički salon “Sunce DN” iz Novog Sada definitivno je opredeljen da se zajedno sa Vama bori protiv neželjenih dlačica najboljim diodnim laserom “Mediostar Next”, metodom trajne laserske epilacije. Pitanja u vezi sa laserkom epilacijom su mnogobrojna, a odgovore na neka od njih možete videti ukoliko kliknete ovde.

Trajna laserska epilacija – šematski prikaz

YouTube – Mediostar Next – superioran u poređenju sa konkurencijom

Ukratko o laseru Mediostar Next

“Mediostar Next”, nemačke firme “Asclepion”, je diodni medicinski laser velike snage. Postao je zlatni standard trajnog laserskog uklanjanja neželjenih dlačica, tj. trajne laserske epilacije. Duboko prodire u kožu i, za razliku od drugih lasera na našem tržištu, može tretirati sve fototipove kože – od Fitzpatrick tip I (svetla koža sa svetlim dlačicama) do Fitzpatrick tip VI (vrlo tamna koža sa tamnim dlačicama). Prilikom tretmana ovim vrhunskim aparatom svetlosna energija lasera prodire nekoliko milimetara duboko u kožu i doseže koren dlačica (folikul) gde se fotoni apsorbuju, budući da ih privlači pigment melanin. Kada svetlost dopre do melanina u dlaci, ona se apsorbuje i pretvara u toplotu. Što je dlaka tamnija, deblja i gušća, to se proizvodi više toplote. Stvorena toplota oštećuje ćelije neposredno oko folikula, tj. oko korena dlačice. Trajna laserska epilacija diodnim laserom “Mediostar Next” omogućuje drastično smanjenje broja dlačica na tretiranom području.

Temperature su znatno niže od uobičajenih i kod klijenata nema nikakvih neprijatnosti prilikom tretmana. Komplikacije gotovo da i ne postoje. Tokom epilacije laser hladi kožu, pri čemu se koristi ultrazvučni gel koji se pre tretmana nanosi na tretiranu regiju.